clld / Leader

Rajecký maratón a jarmok

9. august 2019
Rajecký maratón a jarmok

Športová udalosť roka v Rajeckej doline  - Rajecký maratón. Tento rok sa v sobotu 10.08.2019 bude konať už jeho 36. ročník, ktorého ambasádorkou bude strelkyňa Danka Barteková. Trať maratónu vedie nádhernou Rajeckou dolinou - začina v Rajci a po otočke v Čičmanoch sa vracia späť. Pre tých, ktorí su netrúfnu na celý maratón sú pripravené ďalšie kategórie ako polmaratón a štafeta, nezbúda sa ani na milovníkov in line a budúcu generáciu bežcov - deti - ktoré si zmerajú sily v MZ Pneu  Rajeckom behu. Detailne informácie nájdete na stránke https://www.rajeckymaraton.sk.

 

Súčasťou tohto športového podujatia je aj bohatý kultúrny program, ktorý tento rok začne už v piatok 09.08.2019 a vyvrcholí v sobotu, keď si diváci budú môcť pozrieť napr. vystúpenie Dary Rolins, Lukáša Adamca, Kmeťobandu, či ďalších umelcov. Chýbať nebude ani tradičný Rajecký jarmok - jednoducho povedané - v tento víkend to bude v Rajci žiť. Príďte sa presvedčiť na vlastné oči. :)
 

Rajecký maratón a jarmok je realizovaný s finančnou podporou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky v rámci dotácie pre Oblastnú organizáciu cestovného ruchu Rajecká dolina.